Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heythuysen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Heythuysen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse soorten. Via onze site vind je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze vind je een indicatie van de kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Heythuysen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-heythuysen

Zonnescherm laten plaatsen in Heythuysen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heythuysen door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product volgens de documentatie bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Heythuysen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De monteur plaatst het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Heythuysen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Heythuysen is het meest effectief om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende designs en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 tot zo’n €2800. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest geziene producten.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De onkosten liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen bedragen tussen de €300 tot wel €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Heythuysen is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten komen uit tussen de €225 tot zo’n €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijsindicaties komen uit tussen de €310 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Heythuysen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

De beste markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van huizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen tussen de €750 en €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Heythuysen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €370 tot €950. In de box hieronder lees je informatie over de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €50,00 – €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heythuysen: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie kosten van €100 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €50 oplopend tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Heythuysen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden diverse modellen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, aluminium, hout, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een tarief van €85 tot zo’n €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, pvc, bamboe, hout, aluminium. Praktisch voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij circa €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Heythuysen in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Heythuysen zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, rolhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende opties: het type systeem, materiaalgebruik, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het volgende blokje tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heythuysen in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Heythuysen. In het schema hieronder verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei, Praxis & Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Roma, Bece, Novoferm, Weinor & Sunway, Milano, Swela, Dickson, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Leudal

Goedkope zonwering kopen in Heythuysen? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bieden wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook monteurs en showrooms in Roggel, Baexem en Heibloem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in verschillende kleuren, modellen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Heythuysen?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €215 per kozijn. In het geval van een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een basis rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €755). Betaalbare keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Heythuysen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Heythuysen. In dat geval komt in deskundige installateur die ieder kozijn opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6093

Plaats een reactie