Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hunsel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Hunsel? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Ook biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal geven we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bekijk je gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Hunsel en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hunsel

Zonnescherm laten plaatsen in Hunsel

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hunsel via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de goede manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hunsel en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur levert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de gewenste manier. Loop na of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Hunsel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hunsel is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele systemen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 t/m €2875. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest geziene producten.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen tussen de €325 en €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Hunsel is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten liggen tussen de €270 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Hunsel.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Adviezen over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woonhuizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven komen uit tussen de €690 – €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Hunsel: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen bedragen tussen de €300 – €950. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hunsel: voor iedereen zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijs van €95 oplopend tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijzen van €55 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hunsel: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit oneindig veel vormen en materialen als o.a. PVC, kunststof, hout, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met onkosten van €75 tot +/- €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals kunststof, aluminium, bamboe, pvc, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hunsel direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hunsel bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende factoren: het artikel, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hunsel in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1250
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €170
Lamellen250 x 250 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hunsel. In het schema hierna verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, IKEA, Praxis & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Roma & Milano, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leudal

Goedkope zonwering kopen in Hunsel? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna vind je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en shops in Kessel, Ittervoort en Ell.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekochte soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, vormen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hunsel?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijzen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €260 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €115 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. type systeem, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hunsel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Hunsel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de professional de producten goed monteren. Op die manier heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6013

Plaats een reactie