Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kessel vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Kessel? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bekijk je een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Kessel en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-kessel

Zonnescherm laten plaatsen in Kessel

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kessel via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het product op de goede manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de voorkant of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en praktische manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Kessel en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De professional levert het terrasscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Kessel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kessel is ideaal om je woning wat te verkoelen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €425 tot wel €2725. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte producten.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Advies: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €925 t/m €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten bedragen tussen de €300 en €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Kessel is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen tussen de €400 – €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Tips voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten liggen tussen de €330 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Kessel.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het comfort van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van de woning. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven liggen zo tussen de €650 t/m €1750.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Kessel: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €360 en €825. In de box hieronder delen we veel info over de meest populaire opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €55,00 tot €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kessel: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en unieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijs van €100 tot +/- €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijzen van €62,5 tot wel €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Kessel: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel kleuren en materialen als bijv. bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht kosten van €85 tot €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. aluminium, stof, kunststof, pvc, hout. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Kessel voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten bij om en nabij de €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Kessel zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Te monteren op: uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei thema’s: het type systeem, type materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kessel in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €160
Lamellen180 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kessel. In het overzicht hierna vergelijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, IKEA, Karwei en Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Check ook: Husol, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor en Swela, Copaco, Milano, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Peel en Maas

Goedkope zonwering kopen in Kessel? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vind je ook installatiepartners en showrooms in Helden, Ell en Baarlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in praktisch alle kleuren, prints en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Kessel?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €245 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een standaard rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €810). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Kessel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Kessel. Er komt dan een ervaren installateur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het product vakkundig ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5995

Plaats een reactie