Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Epse vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Epse? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Ook geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn enorm veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens verstrekken we een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Epse en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-epse

Zonnescherm laten plaatsen in Epse

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Epse door een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Epse en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De vakman levert het zonneschermen of de lamellen op de gewenste manier. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Epse

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Epse is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 t/m €2625. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest verkochte modellen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het doek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €800 en €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten variëren tussen de €400 tot zo’n €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Epse is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten variëren tussen de €250 – €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen komen uit tussen de €370 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Epse.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het pand. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €600 tot €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Epse: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €370 tot €850. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €62,50 – €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Epse: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een speelse en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een kostenplaatje van €115 oplopend tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een prijskaartje van €57,5 tot wel €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Epse: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen als o.a. PVC, stof, kunststof, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht prijsindicaties van €70 tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, hout, aluminium, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij gemiddeld €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Epse op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven starten vanaf €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Epse zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij circa €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse thema’s: het type product, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende blokje verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Epse in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1425
Screenstot 400 cm breed€250 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €170
Lamellen180 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Epse. In het volgende schema tref je details over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei & Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Novoferm, Roma, Bece, Toppoint, Deponti, Weinor en Sunway, Dickson, Swela, Milano, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in regio van Lochem

Goedkope zonwering kopen in Epse? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bekijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook montagepartners en winkels in Rietmolen, Joppe en Eefde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die in lijn is met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Epse?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €205 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een basis rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €845). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, designs en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Epse?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Epse. In die situaties komt een ervaren expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de monteur het product degelijk installeren. Zo profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7214

Plaats een reactie