Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Glane vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Glane? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij vind je de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Glane en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-glane

Zonnescherm laten plaatsen in Glane

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Glane middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Glane en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De installateur levert het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Check of het volgens de handleiding is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Glane

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Glane is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 t/m €2575. In het stukje hierna beoordelen we de beste producten.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Disclaimer: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven schommelen tussen de €825 – €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten bedragen tussen de €325 tot €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Glane is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties variëren tussen de €400 tot zo’n €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten liggen zo tussen de €360 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Glane.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van gebouwen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €600 tot wel €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Glane: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen tussen de €330 en €950. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €45,00 en €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Glane: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan onkosten van €105 tot zo’n €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan kosten van €57,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Glane: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als kunststof, bamboe, hout, PVC, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met onkosten van €65 tot wel €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, aluminium, bamboe, kunststof, stof. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Glane op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten vanaf €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Glane zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal onderdelen: de productcategorie, het materiaal, het formaat en het soort bediening. In het schema hieronder bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Glane in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Glane. In de onderstaande tabel vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Karwei, Hornbach en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Deponti, Weinor, Roma, Bece en Milano, Schlappi, Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Losser

Goedkope zonwering kopen in Glane? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Hengevelde, Overdinkel en Bentelo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest praktische zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Glane?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €835). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Glane?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Glane. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de monteur het systeem degelijk vastzetten. Zo ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7585

Plaats een reactie