Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hauwert vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Hauwert? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is ideaal om je woning koel te houden. Meestal creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan tientallen verschillende producten. Op dit platform doorzoek je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook check je gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Hauwert en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hauwert

Zonnescherm laten plaatsen in Hauwert

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Hauwert door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de overkapping of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hauwert en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hauwert

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hauwert wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 t/m €2700. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest moderne systemen.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €925 tot wel €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten bedragen tussen de €425 tot zo’n €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Hauwert is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen komen uit tussen de €225 tot wel €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen komen uit tussen de €360 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Hauwert.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven liggen tussen de €600 – €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Hauwert: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties variëren tussen de €360 en €925. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt diverse varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €47,50 – €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hauwert: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een warme en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €105 oplopend tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijsindicaties van €57,5 tot +/- €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hauwert: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen als bijv. stof, aluminium, hout, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijzen van €82,5 tot +/- €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, hout, pvc, kunststof, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Hauwert voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten vanaf €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hauwert zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere opties: het artikel, het materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. Hieronder bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hauwert in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €140
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hauwert. In het schema hieronder vind je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma & Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm, Roma en Schlappi, Sunway, Swela, Lumenguard, Milano, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Hauwert? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder delen we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en bedrijven in Wognum, Wervershoof en Nibbixwoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hauwert?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Bij een terraszonwering betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een basis rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €815). Overige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; type systeem, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, type materiaal, designs en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Hauwert?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Hauwert. In die situaties komt een deskundige expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het model op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1691, 1692

Plaats een reactie