Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Medemblik vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Medemblik? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Soms behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel verschillende toepassingen. Via onze site vind je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij vind je gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Medemblik en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-medemblik

Zonnescherm laten plaatsen in Medemblik

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Medemblik door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het product degelijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Medemblik en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De specialist hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Medemblik

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Medemblik is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere artikelen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €400 t/m €2775. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene modellen.

De pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €800 tot €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Medemblik is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten schommelen tussen de €375 tot €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen schommelen tussen de €290 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Medemblik.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €670 – €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Medemblik: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €320 – €875. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest populaire producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, snel en simpel op te hangen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €50,00 tot €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Medemblik: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €115 tot +/- €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met onkosten van €55 tot zo’n €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Medemblik: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals kunststof, PVC, aluminium, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijzen van €85 oplopend tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals pvc, hout, aluminium, bamboe, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Medemblik direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Medemblik zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij zo’n €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van een aantal thema’s: het type model, het gewenste materiaal, de afmetingen en het soort bediening. Hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Medemblik in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2050
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €170
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Medemblik. In de tabel hierna vind je een overzicht met de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint en Copaco, Dickson, Sunway, Schlappi, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Medemblik? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met montagebedrijven en verkopers in Opmeer, Hoorn en Drechterland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de mooiste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Medemblik?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €210 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €790). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Medemblik?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Medemblik. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale installateur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm juist bevestigen. Zo ben je zeker van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1670, 1671Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie