Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordbroek vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Noordbroek? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €80,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse toepassingen. Op dit platform kan je aan de slag met een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens delen we een kostenindicatie en namen van lokale zonwering specialisten in Noordbroek en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-noordbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Noordbroek

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordbroek middels een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat de installatie goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Noordbroek en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De specialist monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het volgens de handleiding is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Noordbroek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Noordbroek is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en maten. Houd rekening met kosten tussen de €225 – €2925. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest geziene modellen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €825 en €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €425 en €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Noordbroek komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven schommelen tussen de €275 en €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen bedragen tussen de €290 – €1225 voor rolluiken bestellen in Noordbroek.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €610 tot €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Noordbroek: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 en €925. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €60,00 en €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordbroek: eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €90 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Noordbroek: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen zoals o.a. bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op tarieven van €80 oplopend tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, stof, hout, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Noordbroek met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten vanaf €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Noordbroek bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 hangen af van velerlei zaken: het artikel, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Noordbroek in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €175
Lamellen100 x 50 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €370
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Noordbroek. In de volgende tabel vind je informatie over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Roma, Husol en Dickson, Swela, Milano, Copaco, Schlappi, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Noordbroek? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagebedrijven en verkopers in Steendam, Zuidbroek en Borgercompagnie.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de beste zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Noordbroek?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €550. Zonnescreens €285 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een basis rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €755). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Noordbroek?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Noordbroek. Hierbij komt een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional de producten volgens de documentatie monteren. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met slinger is acceptabel, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9635

Plaats een reactie