Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midden-Groningen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Midden-Groningen? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om zonnestralen te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende toepassingen. Op dit platform check je een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens doorzoek je gemiddelde kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Midden-Groningen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-midden-groningen

Zonnescherm laten plaatsen in Midden-Groningen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Midden-Groningen via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm goed gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Midden-Groningen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De montage-specialist installeert het knikarmscherm of de duettes zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Midden-Groningen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Midden-Groningen wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige modellen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 – €2750. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest bekende oplossingen.

De pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 – €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten komen uit tussen de €375 tot wel €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Midden-Groningen is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijzen liggen tussen de €250 t/m €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten schommelen tussen de €360 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Midden-Groningen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen komen uit tussen de €680 t/m €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Midden-Groningen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten variëren tussen de €310 – €950. In het onderstaande stuk bespreken we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te bevestigen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Ze verkopen diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 tot €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midden-Groningen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €90 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht onkosten van €62,5 tot +/- €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Midden-Groningen: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, hout, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie onkosten van €70 tot wel €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals hout, kunststof, pvc, bamboe, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij gemiddeld €70 en lopen op tot €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Midden-Groningen voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Midden-Groningen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via diverse onderdelen: het type model, het materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Midden-Groningen in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2300
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1550
Screenstot 4 meter breed€240 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €140
Lamellen200 x 200 cm€60 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €300
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Midden-Groningen. In het schema hieronder bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, IKEA en Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Roma, Bece, Novoferm en Dickson, Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Midden-Groningen? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook monteurs en bedrijven in Veendam, Stadskanaal en Tynaarlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, modellen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Midden-Groningen?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €280 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €825). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het materiaal, motiefjes en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Midden-Groningen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Midden-Groningen. In die situaties komt een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product juist aanbrengen. Zo geniet je altijd van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9636Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie