Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Siddeburen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Siddeburen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is ideaal om de zon en warmte te weren. Ook creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan ontzettend veel diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook bekijk je een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Siddeburen en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-siddeburen

Zonnescherm laten plaatsen in Siddeburen

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Siddeburen door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de goede manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Siddeburen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De professional levert het terrasscherm of de lamellen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Siddeburen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Siddeburen wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot zo’n €2950. In de koopgids hierna beoordelen we de meest moderne toepassingen.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Belangrijk: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen tussen de €825 tot €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €425 – €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Siddeburen is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €200 tot zo’n €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten monteren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven bedragen tussen de €280 en €1225 voor rolluiken bestellen in Siddeburen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het gebouw. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties schommelen tussen de €670 tot €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Siddeburen: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €310 tot €875. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, simpel te installeren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €47,50 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Siddeburen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en brocante uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €115 tot wel €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijs van €65 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Siddeburen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen als bijv. bamboe, stof, PVC, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een tarief van €72,5 oplopend tot €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, hout, pvc, kunststof, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Siddeburen direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Siddeburen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten vanaf €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: het type systeem, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. Hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Siddeburen in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €170
Lamellen100 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Siddeburen. In de volgende tabel bespreken we uitleg over de meest bekende merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma en Kwantum, FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Husol & Schlappi, Milano, Swela, Dickson, Copaco, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Siddeburen? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze site kom je ook in contact met fabrikanten en bedrijven in Overschild, Steendam en Schildwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Siddeburen?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele kosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €550. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een standaard rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €750). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €140 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het model, de afmetingen, soort bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Siddeburen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Siddeburen. In dat geval komt in deskundige montagepartner die ieder raam inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9628

Plaats een reactie