Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tjuchem vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Tjuchem? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn bijzonder veel diverse oplossing. Op dit platform kan je aan de slag met een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien geven we een indicatie van de kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Tjuchem en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-tjuchem

Zonnescherm laten plaatsen in Tjuchem

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tjuchem door een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het systeem fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Tjuchem en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De vakman monteert het knikarmscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Tjuchem

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tjuchem is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele producten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot zo’n €2825. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de beste types.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €900 tot wel €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten liggen tussen de €375 en €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Tjuchem is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven komen uit tussen de €200 tot €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €330 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Tjuchem.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen variëren tussen de €670 tot €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tjuchem: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €360 tot €800. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende types zoals transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €47,50 – €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tjuchem: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en authentieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot wel €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijzen van €50 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Tjuchem: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en materialen als bijvoorbeeld hout, aluminium, kunststof, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €82,5 tot zo’n €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, pvc, hout, bamboe, stof. Ideaal voor brede / grote ramen en passen perfect bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Tjuchem op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij €450 en lopen op tot €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Tjuchem zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: hordeur, rolhor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, schuifraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende factoren: het type systeem, de materiaalsoort, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tjuchem in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €150
Lamellen200 x 200 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Tjuchem. In het overzicht hierna vergelijk je uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Deponti, Husol & Copaco, Milano, Swela, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Tjuchem? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en showrooms in Delfzijl, t Waar en Farmsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest ideale soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, modellen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Tjuchem?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige kosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €275 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €755). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Tjuchem?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Tjuchem. Hierbij komt een capabele installateur die ieder kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman het systeem goed vastzetten. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9939

Plaats een reactie