Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schelluinen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Schelluinen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse toepassingen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Schelluinen en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-schelluinen

Zonnescherm laten plaatsen in Schelluinen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schelluinen via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, energie besparen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Schelluinen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De professional plaatst de screens of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Schelluinen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Schelluinen is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende systemen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 en €2600. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest praktische types.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €900 tot €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten bedragen tussen de €425 tot zo’n €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Schelluinen is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen komen uit tussen de €300 en €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen zo tussen de €320 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Schelluinen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het huis. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen variëren tussen de €700 tot €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Schelluinen: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen zo tussen de €390 tot €800. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €50,00 tot €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schelluinen: eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €95 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met tarieven van €47,5 tot €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Schelluinen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse modellen en materialen als stof, aluminium, hout, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan prijsindicaties van €80 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van hout, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Perfect voor grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schelluinen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schelluinen geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €525.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse opties: het soort model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schelluinen in februari 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schelluinen. Hierna delen we details over de beste verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma & Formido, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Bece, Toppoint, Deponti, Husol, Novoferm, Roma en Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Schelluinen? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook leveranciers en shops in Meteren, Spijk en Tricht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die matcht met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering types per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, stoffen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Schelluinen?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €260 per raam. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een instap-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €780). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Schelluinen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Schelluinen. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het zonnescherm op de goede manier installeren. Dankzij deze service ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4209

Plaats een reactie