Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veenklooster vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Veenklooster? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. Eveneens win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel diverse systemen. Via deze website verstrekken we een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bekijk je de huidige tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Veenklooster en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-veenklooster

Zonnescherm laten plaatsen in Veenklooster

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Veenklooster door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat alles fatsoenlijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Veenklooster en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De specialist plaatst de screens of de vouwgordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Veenklooster

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Veenklooster werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 en €2950. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm kan vies worden door regen. De normale prijzen schommelen tussen de €825 tot €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 – €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Veenklooster is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen variëren tussen de €250 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Veenklooster.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Korte info over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten liggen tussen de €710 tot zo’n €1750.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Veenklooster: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen zo tussen de €320 en €975. In deze koopgids beoordelen we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, verduisterende, transparante, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €60,00 tot €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veenklooster: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een luxe en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op tarieven van €95 tot €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een prijskaartje van €65 tot wel €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Veenklooster: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als onder andere bamboe, aluminium, kunststof, PVC, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een prijskaartje van €75 tot €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. hout, kunststof, pvc, bamboe, aluminium. Praktisch voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Veenklooster inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Veenklooster zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van verschillende opties: het artikel, het materiaal, de afmeting en de bediening. In de tabel hierna tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Veenklooster in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2300
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1250
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €165
Lamellen250 x 150 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Veenklooster. In het schema hieronder bespreken we een overzicht met de grootste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach & FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Husol, Deponti, Bece, Roma, Weinor, Novoferm en Dickson, Schlappi, Sunway, Swela, Lumenguard, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Veenklooster? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bieden wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en winkels in Kollumerpomp, Triemen en Oudwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Veenklooster?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €290 per raam / kozijn. In het geval van een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €750). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Veenklooster?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Veenklooster. In die situaties komt een ervaren professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de expert de producten op de juiste manier monteren. Op die manier ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9297

Plaats een reactie