Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blauwestad vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Blauwestad? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Vaak biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke soorten. Via deze website delen we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens geven we de geschatte kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Blauwestad en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-blauwestad

Zonnescherm laten plaatsen in Blauwestad

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Blauwestad via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie op de goede manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Blauwestad en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals besproken. Loop na of het netjes is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Blauwestad

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Blauwestad is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 t/m €2925. In de koopgids hierna bespreken we de meest handige oplossingen.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Belangrijk: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven liggen tussen de €800 tot zo’n €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen tussen de €425 t/m €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Blauwestad is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven liggen zo tussen de €275 tot €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €290 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Blauwestad.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van de woning. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven variëren tussen de €680 tot €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Blauwestad: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €320 – €850. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €50,00 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blauwestad: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €115 tot zo’n €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met kosten van €65 tot +/- €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Blauwestad: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen als aluminium, kunststof, hout, PVC, stof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan tarieven van €72,5 tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, pvc, kunststof, stof, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Blauwestad op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, dakramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Blauwestad zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, plissé hor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het model, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Blauwestad in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €140
Lamellen200 x 200 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Blauwestad. In het overzicht hierna bieden wij een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA & Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint, Husol & Swela, Schlappi, Dickson, Milano, Copaco, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Blauwestad? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en winkels in Midwolda, Beerta en Oostwold.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, designs en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Blauwestad?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, designs en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Blauwestad?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Blauwestad. Hierbij komt een gediplomeerde monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het product degelijk bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9685

Plaats een reactie