Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midwolda vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Midwolda? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse systemen. Via onze site kan je aan de slag met een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Midwolda en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-midwolda

Zonnescherm laten plaatsen in Midwolda

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Midwolda door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Midwolda en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Midwolda

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Midwolda is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in diverse materialen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot zo’n €2925. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire keuzes.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €800 tot wel €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties bedragen tussen de €425 tot €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Midwolda is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €250 t/m €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €280 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Midwolda.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven komen uit tussen de €650 tot zo’n €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Midwolda: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 – €900. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk op te hangen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €50,00 tot €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midwolda: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijskaartje van €115 oplopend tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijs van €52,5 tot zo’n €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Midwolda: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals bijv. PVC, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een kostenplaatje van €72,5 tot €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals pvc, bamboe, hout, aluminium, stof. Geschikt voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Midwolda in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Midwolda bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €67,5 en kunnen oplopen tot €725.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van velerlei onderdelen: het soort systeem, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Midwolda in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €150
Lamellen200 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €350
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Midwolda. In de tabel hierna bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Gamma, Karwei en Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Husol & Schlappi, Lumenguard, Dickson, Swela, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Midwolda? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en shops in Heiligerlee, Oostwold en Westerlee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We beschrijven nu de meest populaire soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Midwolda?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €260 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €795). Overige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Midwolda?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Midwolda. In die situaties komt een capabele montagepartner die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm juist bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger is voldoende, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9681

Plaats een reactie