Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heiligerlee vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Heiligerlee? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is praktisch om de zon en warmte te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn de wereld aan diverse oplossing. Op deze pagina geven we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze bekijk je gemiddelde kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Heiligerlee en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-heiligerlee

Zonnescherm laten plaatsen in Heiligerlee

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heiligerlee via een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het systeem goed aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Heiligerlee en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De monteur installeert het uitvalscherm of gordijnen zoals besproken. Loop na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Heiligerlee

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Heiligerlee wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €275 tot €2800. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische toepassingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten bedragen tussen de €875 tot wel €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Heiligerlee biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten bedragen tussen de €250 en €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen liggen tussen de €310 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Heiligerlee.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties komen uit tussen de €610 – €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Heiligerlee: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €380 en €850. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in veel kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €45,00 en €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Heiligerlee: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €100 tot +/- €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Heiligerlee: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, bamboe, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een prijskaartje van €77,5 oplopend tot €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van pvc, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Heiligerlee op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij zo’n €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Heiligerlee geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Te monteren op: vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het model, de materiaaltypes, de maximale lengte en de manier van bedienen. In het volgende schema delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heiligerlee in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €165
Lamellen250 x 150 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €360
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Heiligerlee. Hierna vergelijk je uitleg over de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma, Deponti, Bece & Swela, Lumenguard, Sunway, Dickson, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Heiligerlee? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bekijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en bedrijven in Nieuwe Pekela, Westerlee en Oude Pekela.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Heiligerlee?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €270 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €775). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Heiligerlee?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Heiligerlee. Hierbij komt een ervaren installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm volgens de documentatie aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9677

Plaats een reactie