Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw Scheemda vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nieuw Scheemda? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende modellen. Op dit portaal verstrekken we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens check je gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Nieuw Scheemda en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-nieuw-scheemda

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw Scheemda

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw Scheemda door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en innovatiefste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nieuw Scheemda en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De montage-specialist installeert het zonneschermen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of alles juist is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Nieuw Scheemda

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nieuw Scheemda werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot zo’n €2700. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest moderne keuzes.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Belangrijk: het scherm kan vies worden door regen. De onkosten schommelen tussen de €825 t/m €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen variëren tussen de €375 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nieuw Scheemda is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten schommelen tussen de €325 tot wel €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen liggen tussen de €330 – €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuw Scheemda.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen bedragen tussen de €630 en €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nieuw Scheemda: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €300 – €975. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in velerlei prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en het duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €65,00 – €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw Scheemda: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met onkosten van €110 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €50 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Nieuw Scheemda: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel modellen en materialen als onder andere stof, hout, PVC, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht onkosten van €82,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, aluminium, pvc, stof, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw Scheemda professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij om en nabij de €490 en kunnen oplopen tot €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuw Scheemda zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, plissé hor, lamellenhor, inzethor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij circa €67,5 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal aspecten: het type product, het soort materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw Scheemda in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1400
Screenstot 4 meter breed€270 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €155
Lamellen200 x 200 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nieuw Scheemda. Hieronder bespreken we een overzicht met de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Praxis, Karwei & FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Husol, Toppoint, Bece, Weinor en Dickson, Milano, Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Nieuw Scheemda? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema bekijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installateurs en verkooppunten in Meedhuizen, Nieuwolda en Tjuchem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nieuw Scheemda?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De actuele kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €280 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een standaard rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €770). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €135 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: het type / model, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleur en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nieuw Scheemda?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Nieuw Scheemda. Hierbij komt er een lokale installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de producten op de juiste wijze ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9943

Plaats een reactie