Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oldenzaal vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Oldenzaal? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om de zon en warmte te weren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel verschillende combinaties. Op dit platform geven we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Oldenzaal en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oldenzaal

Zonnescherm laten plaatsen in Oldenzaal

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oldenzaal via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Oldenzaal en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De installateur hangt de screens of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oldenzaal

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oldenzaal werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele producten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €425 tot zo’n €2625. In de koopgids hierna beoordelen we de meest bekende types.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €900 t/m €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 t/m €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Oldenzaal is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties liggen tussen de €375 tot zo’n €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven komen uit tussen de €330 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Oldenzaal.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het gebouw. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €670 tot €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oldenzaal: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven bedragen tussen de €320 – €975. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in talloze dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €62,50 en €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oldenzaal: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op onkosten van €47,5 tot +/- €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oldenzaal: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden diverse dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, aluminium, bamboe, kunststof, stof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan tarieven van €65 tot +/- €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. stof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Ideaal voor grote ramen en matchen goed met een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oldenzaal voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij zo’n €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oldenzaal geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van diverse onderdelen: het artikel, het gewenste materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In het volgende blokje vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oldenzaal in april 2024.

Type zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2075
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €170
Lamellen200 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €350
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oldenzaal. In het schema hieronder vind je een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor, Deponti, Husol & Sunway, Copaco, Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Oldenzaal

Goedkope zonwering kopen in Oldenzaal? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vergelijk je ook fabrikanten en bedrijven in Losser, Enschede en Haaksbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de raamgrootte, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, vormen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oldenzaal?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €280 per raam. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, prints en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oldenzaal?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Oldenzaal. In die situaties komt een ervaren installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de zonwering op de goede manier monteren. Zo geniet je altijd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577

Plaats een reactie