Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Enschede vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Enschede? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site doorzoek je een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij check je gemiddelde tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Enschede en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-enschede

Zonnescherm laten plaatsen in Enschede

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Enschede via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Enschede en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de lamellen zoals afgesproken. Test of het product goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Enschede

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Enschede is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €425 t/m €2800. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest moderne types.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Belangrijk: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €850 en €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen variëren tussen de €450 t/m €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Enschede is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale prijzen variëren tussen de €400 tot wel €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €330 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Enschede.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van woningen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen bedragen tussen de €620 tot wel €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Enschede: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €380 en €950. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €47,50 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Enschede: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €110 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Enschede: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit diverse dessins en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op kosten van €80 oplopend tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van hout, pvc, kunststof, aluminium, stof. Handig voor hoge / grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €55 en lopen op tot €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Enschede professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij €450 en lopen op tot €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Enschede zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Te monteren op: draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere factoren: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Enschede in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €150
Lamellen150 x 100 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Enschede. In het schema hierna bespreken we informatie over de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo & Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Roma, Novoferm, Deponti, Toppoint en Dickson, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Swela, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Enschede

Goedkope zonwering kopen in Enschede? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker check je ook montagebedrijven en showrooms in Hengelo, Hof van Twente en Rijssen-Holten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, prints en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Enschede?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De geschatte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €200 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een basis rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €830). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, motiefjes en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Enschede?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Enschede. Dan komt er een gespecialiseerde expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de zonwering degelijk ophangen. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562

Plaats een reactie