Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Langeveen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Langeveen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit gigantisch veel diverse producten. Via onze site verstrekken we een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Langeveen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-langeveen

Zonnescherm laten plaatsen in Langeveen

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Langeveen middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem degelijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Langeveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De specialist monteert het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of het volgens de handleiding is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Langeveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Langeveen is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere artikelen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot zo’n €2575. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische modellen.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Let op: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven komen uit tussen de €825 tot wel €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 t/m €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Langeveen is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen komen uit tussen de €225 – €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €340 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Langeveen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen schommelen tussen de €730 t/m €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Langeveen: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €350 tot €900. In het stukje hieronder beoordelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, waterafstotende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €47,50 – €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Langeveen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een exclusieve en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €95 tot +/- €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €57,5 tot zo’n €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Langeveen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bamboe, PVC, stof, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan onkosten van €75 oplopend tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, hout, stof, kunststof, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Langeveen direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, dakramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Langeveen zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende onderdelen: het soort model, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Langeveen in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2350
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen100 breed€120 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Langeveen. In de onderstaande tabel vind je informatie over de meest bekende merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis, Gamma en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Overweeg ook: Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol en Swela, Schlappi, Copaco, Dickson, Milano, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Tubbergen

Goedkope zonwering kopen in Langeveen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vind je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook montagepartners en shops in Bruinehaar, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het type raam, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Langeveen?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €245 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €835). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Langeveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Langeveen. In dat geval komt in gespecialiseerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de installateur de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met slinger is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7679

Plaats een reactie