Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lemele vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Lemele? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een markies werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke modellen. Via deze website bieden we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Lemele en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-lemele

Zonnescherm laten plaatsen in Lemele

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Lemele middels een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Lemele en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of gordijnen op de gewenste manier. Test of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Lemele

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lemele is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot wel €2725. In de koopgids hierna beoordelen we de meest populaire producten.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen bedragen tussen de €475 t/m €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Lemele is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties variëren tussen de €400 – €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen schommelen tussen de €290 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Lemele.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woningen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €730 tot €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Lemele: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €310 en €950. Bijgaand leggen we alles uit over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te installeren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in veel designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €62,50 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lemele: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €100 tot wel €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie kosten van €52,5 tot +/- €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Lemele: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen als bamboe, hout, stof, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie tarieven van €65 tot +/- €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, stof, bamboe, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Lemele voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lemele zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 26 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse factoren: het soort model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lemele in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1550
Screenstot 400 cm breed€290 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €165
Lamellen100 x 250 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lemele. In het schema hierna bespreken we informatie over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach & Leen Bakker, Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Novoferm, Roma, Bece, Deponti & Sunway, Dickson, Swela, Schlappi, Milano, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Ommen

Goedkope zonwering kopen in Lemele? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook monteurs en shops in Lierderholthuis, Lemelerveld en Dalmsholte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering hangt af van de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Lemele?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €290 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €810). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €105 per raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, dessins en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Lemele?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Lemele. In dat geval komt in ervaren monteur die ieder raam opmeet aan huis. Hierna zal de monteur de zonwering op de goede manier monteren. Dankzij deze service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8148

Plaats een reactie