Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stegeren vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Stegeren? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om je woning koel te houden. Ook creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende toepassingen. Op dit portaal check je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we de huidige tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Stegeren en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-stegeren

Zonnescherm laten plaatsen in Stegeren

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stegeren middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakmannen in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Stegeren en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist installeert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals besproken. Controleer of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Stegeren

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Stegeren is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende dessins en formaten. De kosten variëren tussen de €225 en €2500. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest praktische types.

Praktische knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €875 tot zo’n €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen schommelen tussen de €300 en €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Stegeren is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven komen uit tussen de €400 tot wel €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €370 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Stegeren.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties schommelen tussen de €600 en €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Stegeren: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen variëren tussen de €380 tot €975. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €65,00 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stegeren: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en brocante uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met onkosten van €90 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht tarieven van €52,5 tot +/- €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Stegeren: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel kleuren en materialen als bijv. aluminium, hout, kunststof, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €67,5 tot €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, stof, aluminium, kunststof, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten bij om en nabij de €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Stegeren op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Stegeren zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten vanaf €67,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende aspecten: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Stegeren in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2300
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1375
Screenstot 400 cm breed€270 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €160
Lamellen180 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €240
Plisségordijnen120 cm breed€115 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Stegeren. In het overzicht hierna tref je informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach & Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Husol, Novoferm, Roma, Deponti, Weinor, Bece & Milano, Schlappi, Dickson, Sunway, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Ommen

Goedkope zonwering kopen in Stegeren? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bieden wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform bekijk je ook installateurs en bedrijven in Vilsteren, Witharen en Arriën.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We delen nu de mooiste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Stegeren?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €250 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een instap-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Overige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Stegeren?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Stegeren. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het zonnescherm degelijk monteren. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & screens starten bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7737

Plaats een reactie