Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Witharen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Witharen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Vaak creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Witharen en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-witharen

Zonnescherm laten plaatsen in Witharen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Witharen middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het geheel volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Witharen en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Witharen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Witharen wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 – €2950. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest handige systemen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €875 tot zo’n €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen komen uit tussen de €375 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Witharen komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen variëren tussen de €400 tot wel €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen variëren tussen de €350 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Witharen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van huizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen liggen tussen de €670 tot zo’n €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Witharen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €360 tot €825. In de box hieronder bespreken we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden diverse modellen zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €57,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Witharen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijs van €95 tot +/- €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Witharen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit oneindig veel kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, hout, stof, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €82,5 tot zo’n €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van hout, aluminium, stof, pvc, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Witharen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij circa €420 en kunnen oplopen tot €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Witharen bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten vanaf €67,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei thema’s: het type model, type materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Witharen in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €165
Lamellen200 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €380
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Witharen. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo en Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Bece, Husol, Novoferm, Weinor, Roma, Toppoint & Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Ommen

Goedkope zonwering kopen in Witharen? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema bieden wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform check je ook fabrikanten en winkels in Arriën, Vinkenbuurt en Beerze.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in verschillende kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Witharen?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De standaard kosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €235 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €760). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, het formaat, soort bediening, type materiaal, dessins en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Witharen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Witharen. In dat geval komt in capabele professional die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7738

Plaats een reactie