Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oldeberkoop vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Oldeberkoop? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel verschillende oplossing. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bekijk je de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Oldeberkoop en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oldeberkoop

Zonnescherm laten plaatsen in Oldeberkoop

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oldeberkoop door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem op de goede manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel leveranciers in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en praktische keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oldeberkoop en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De installateur plaatst het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Loop na of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Oldeberkoop

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oldeberkoop is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 – €2625. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen keuzes.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten schommelen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven variëren tussen de €425 tot zo’n €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Oldeberkoop is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten variëren tussen de €275 tot €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen liggen zo tussen de €320 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Oldeberkoop.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het huis. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen schommelen tussen de €710 en €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oldeberkoop: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €330 en €875. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te installeren, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €62,50 en €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oldeberkoop: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €110 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op onkosten van €60 oplopend tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Oldeberkoop: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als onder andere PVC, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met kosten van €72,5 tot +/- €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, hout, kunststof, stof, bamboe. Praktisch voor grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij om en nabij de €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Oldeberkoop met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oldeberkoop zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €77,5 en lopen op tot €675.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal zaken: de productcategorie, het gewenste materiaal, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oldeberkoop in juni 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €175
Lamellen200 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oldeberkoop. In het volgende schema delen we een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, IKEA en Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Novoferm, Bece, Husol, Toppoint en Schlappi, Copaco, Dickson, Swela, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Oldeberkoop? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en shops in Oudehorne, Nijeberkoop en Nieuwehorne.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, vormen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oldeberkoop?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €270 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €830). Budget opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €145 per raampartij). De totale tarieven hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oldeberkoop?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Oldeberkoop. In dat geval komt in capabele vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product op de goede manier installeren. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8420, 8421

Plaats een reactie