Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oostzaan vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Oostzaan? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om zonnestralen te weren. Meestal geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan afzonderlijke producten. Via onze site delen we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij check je een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Oostzaan en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-oostzaan

Zonnescherm laten plaatsen in Oostzaan

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oostzaan door een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het systeem volgens de documentatie opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oostzaan en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur monteert de screens of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Oostzaan

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oostzaan is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei kleuren en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2775. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest verkochte types.

Handige terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Advies: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €800 tot €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven komen uit tussen de €425 t/m €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Oostzaan biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €200 – €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Oostzaan.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van de woning. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten schommelen tussen de €640 tot wel €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oostzaan: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €390 – €950. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, dakraam en een duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €65,00 en €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oostzaan: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €90 tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot +/- €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Oostzaan: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen als o.a. PVC, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een kostenplaatje van €85 tot +/- €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, pvc, kunststof, aluminium, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oostzaan professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij gemiddeld €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oostzaan zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, plissé hor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem weert kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het soort product, het soort materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de volgende tabel delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oostzaan in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1300
Screenstot 400 cm breed€290 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €145
Lamellen150 x 100 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oostzaan. Hieronder bieden wij een overzicht met de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, IKEA & Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm, Husol & Schlappi, Sunway, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Oostzaan

Goedkope zonwering kopen in Oostzaan? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna vind je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website kom je ook in contact met installateurs en verkooppunten in Wormerland, Purmerend en Aalsmeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in velerlei kleuren, prints en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oostzaan?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €260 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €775). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, soort bediening, type materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oostzaan?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Oostzaan. Dan komt er een lokale monteur die de raampartij opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het systeem op de goede manier monteren. Op die manier profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1510, 1511

Plaats een reactie