Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wormerland vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Wormerland? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om je woning koel te houden. Tevens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel diverse soorten. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens delen we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Wormerland en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wormerland

Zonnescherm laten plaatsen in Wormerland

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Wormerland middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wormerland en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De monteur plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Test of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Wormerland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wormerland is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige artikelen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot wel €2525. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire producten.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Let op: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven variëren tussen de €875 t/m €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 t/m €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Wormerland is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De onkosten bedragen tussen de €200 t/m €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven liggen zo tussen de €370 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Wormerland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven liggen tussen de €600 tot €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Wormerland: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 – €925. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €45,00 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wormerland: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een tarief van €100 tot wel €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met prijsindicaties van €50 tot +/- €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Wormerland: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen zoals onder andere kunststof, stof, bamboe, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een prijs van €75 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals stof, kunststof, aluminium, pvc, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Wormerland op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wormerland geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draairaam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van allerlei keuzes: het soort product, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wormerland in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2350
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €170
Lamellen150 x 100 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €240
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wormerland. Hierna delen we uitleg over de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis, Gamma en Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Bece, Toppoint, Husol, Roma, Weinor, Novoferm & Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Wormerland

Goedkope zonwering kopen in Wormerland? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en winkels in Enkhuizen, Zaanstad en Purmerend.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, dessins en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wormerland?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €675. Buitenscreens €240 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een basis rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €770). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Wormerland?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Wormerland. In die situaties komt een gediplomeerde professional die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het model vakkundig monteren. Zo heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1546Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie