Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haren vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Haren? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een markies is geschikt om je woning koel te houden. Tevens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke oplossing. Via onze site vind je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens vind je een kostenindicatie en een tabel met lokale zonwering specialisten in Haren en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-haren

Zonnescherm laten plaatsen in Haren

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Haren middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie goed aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Haren en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Haren

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Haren wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 – €2550. In de koopgids hierna behandelen we de meest handige toepassingen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het scherm kan vies worden door regen. De totale investeringen komen uit tussen de €900 tot €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven bedragen tussen de €400 tot €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Haren is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen komen uit tussen de €275 en €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen komen uit tussen de €330 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Haren.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Werkt inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven liggen tussen de €730 en €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Haren: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten schommelen tussen de €380 tot €850. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €62,50 en €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Haren: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €110 tot wel €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 tot +/- €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Haren: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals PVC, stof, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €75 tot wel €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, stof, pvc, kunststof, aluminium. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Haren vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Haren zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, valraam, draairaam, vast raam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse keuzes: de productcategorie, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Haren in februari 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €165
Lamellen180 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €380
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Haren. Hieronder vind je een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Novoferm, Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Roma en Dickson, Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Oss

Goedkope zonwering kopen in Haren? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema verstrekken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vind je ook monteurs en winkels in Reek, Geffen en Vinkel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de mooiste soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Haren?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Screens €270 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €795). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €140 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, designs en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Haren?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Haren. Er komt dan een capabele installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het model juist monteren. Op die manier ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 5368, 5386, 9750

Plaats een reactie