Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oss vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Oss? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is geschikt om je woning koel te houden. Soms behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende systemen. Op dit platform vind je een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij delen we de geschatte kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Oss en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-oss

Zonnescherm laten plaatsen in Oss

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oss via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oss en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de duettes zoals besproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Oss

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Oss wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €2800. In onderstaande alinea beoordelen we de meest gekozen keuzes.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €825 tot zo’n €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties bedragen tussen de €450 en €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Oss is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €400 tot zo’n €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven bedragen tussen de €260 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Oss.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het installeren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het pand. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €750 – €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oss: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten komen uit tussen de €330 tot €825. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel op te hangen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €45,00 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oss: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en unieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €100 tot wel €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 oplopend tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Oss: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, stof, hout, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een prijskaartje van €75 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals pvc, kunststof, aluminium, hout, stof. Ideaal voor grote ramen en matchen goed met een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oss inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oss geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse keuzes: het soort model, materiaalgebruik, de maximale breedte en afwerking plus bediening. Hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oss in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€875 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €155
Lamellen200 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€115 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oss. In het overzicht hierna vergelijk je details over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Ook interessant: Novoferm, Toppoint, Bece, Husol, Weinor, Deponti & Dickson, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Oss

Goedkope zonwering kopen in Oss? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tonen wij contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Bernheze, Zaltbommel en Boxtel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oss?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €280 per kozijn. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €835). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: type systeem, de maximale lengte, de bedieningsopties, het materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oss?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Oss. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional de zonwering fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie