Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Peel en Maas vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Peel en Maas? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende toepassingen. Op deze pagina bieden we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze doorzoek je gemiddelde kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Peel en Maas en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-peel-en-maas

Zonnescherm laten plaatsen in Peel en Maas

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Peel en Maas door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Peel en Maas en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De specialist levert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Toets of het netjes is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Peel en Maas

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Peel en Maas wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 en €2850. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen zo tussen de €925 en €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten variëren tussen de €350 – €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Peel en Maas is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen variëren tussen de €260 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Peel en Maas.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Adviezen over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €710 t/m €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Peel en Maas: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €875. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel te monteren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse modellen zoals transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €47,50 – €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Peel en Maas: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €110 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijs van €57,5 tot zo’n €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Peel en Maas: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals onder andere aluminium, kunststof, PVC, hout, stof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €67,5 oplopend tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals hout, stof, pvc, kunststof, aluminium. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Peel en Maas direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij €400 en kunnen oplopen tot €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Peel en Maas bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het type product, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In de volgende tabel delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Peel en Maas in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2050
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen200 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €260
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Peel en Maas. In het schema hieronder vind je details over de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Toppoint, Roma, Deponti, Novoferm en Sunway, Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Peel en Maas

Goedkope zonwering kopen in Peel en Maas? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Weert, Beesel en Venlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest populaire zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Peel en Maas?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijzen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €245 op basis van één kozijn. Kies je voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €825). Voordelige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, het formaat, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleur en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Peel en Maas?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Peel en Maas. Dan komt er een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm op de goede manier ophangen. Met deze klusservice geniet je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5980, 5981, 5988, 5991Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie