Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pijnacker vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Pijnacker? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast delen we een indicatie van de kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Pijnacker en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-pijnacker

Zonnescherm laten plaatsen in Pijnacker

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Pijnacker middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm volgens de documentatie aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Pijnacker en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De installateur monteert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Controleer of het product goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Pijnacker

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Pijnacker is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere varianten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €475 t/m €2775. In het stukje hierna beoordelen we de meest gekozen types.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven variëren tussen de €825 tot wel €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten liggen tussen de €350 tot €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Pijnacker komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €325 t/m €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties komen uit tussen de €350 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Pijnacker.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen komen uit tussen de €610 tot zo’n €1650.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Pijnacker: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 en €850. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk op te hangen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €52,50 tot €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Pijnacker: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijzen van €95 tot wel €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op onkosten van €52,5 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Pijnacker: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Leveranciers bieden oneindig veel vormen en materialen als bijv. aluminium, hout, PVC, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan prijzen van €70 tot €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, pvc, bamboe, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Pijnacker op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Pijnacker bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere keuzes: het model, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Pijnacker in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2100
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1250
Screens1 – 4 meter breed€240 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €160
Lamellen200 x 180 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Pijnacker. In het volgende blokje bespreken we uitleg over de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis en Formido, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Weinor, Husol, Bece, Roma, Toppoint & Dickson, Milano, Sunway, Swela, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Pijnacker-Nootdorp

Goedkope zonwering kopen in Pijnacker? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder delen we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vergelijk je ook montagebedrijven en winkels in Woubrugge, Delfgauw en Nootdorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We beschrijven nu de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Pijnacker?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte tarieven tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €220 per raam / kozijn. Bij een zonnescherm betaal je om en nabij de €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €840). Budget soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Pijnacker?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Pijnacker. Er komt dan een gediplomeerde installateur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm op de juiste manier vastzetten. Zo profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2640, 2641, 2642, 2643

Plaats een reactie