Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Woubrugge vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Woubrugge? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke oplossing. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Woubrugge en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-woubrugge

Zonnescherm laten plaatsen in Woubrugge

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Woubrugge via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de gemeente. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en effectiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Woubrugge en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf hangt de screens of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Woubrugge

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Woubrugge is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €225 tot €2650. In het volgende gedeelte behandelen we de meest handige types.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Tip: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €925 – €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten liggen zo tussen de €375 t/m €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Zeer windbestendig.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Woubrugge is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen schommelen tussen de €250 en €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen liggen tussen de €290 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Woubrugge.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €750 tot wel €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Woubrugge: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen tussen de €330 tot €850. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in diverse soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €45,00 – €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Woubrugge: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €95 tot wel €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een tarief van €50 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Woubrugge: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen vormen en materialen als o.a. PVC, bamboe, kunststof, hout, stof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €77,5 tot zo’n €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van kunststof, pvc, bamboe, aluminium, stof. Praktisch voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Woubrugge professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Woubrugge zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Breed inzetbaar: draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende onderdelen: het soort product, het gewenste materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Woubrugge in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2050
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €170
Lamellen150 x 100 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Woubrugge. In de tabel hieronder vergelijk je details over de meest verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Deponti, Novoferm, Weinor, Bece en Copaco, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Woubrugge? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Ter Aar, Nootdorp en Rijnsaterwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de beste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Woubrugge?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €210 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €825). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, dessins en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Woubrugge?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Woubrugge. Hierbij komt er een gespecialiseerde vakman die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo profiteer je van optimale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2480, 2481

Plaats een reactie