Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Middenbeemster vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Middenbeemster? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel verschillende combinaties. Op dit portaal check je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Middenbeemster en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-middenbeemster

Zonnescherm laten plaatsen in Middenbeemster

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Middenbeemster door een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Middenbeemster en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur installeert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of alles juist is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Middenbeemster

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Middenbeemster is geschikt om warmte in huis te voorkomen. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot zo’n €2600. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest moderne oplossingen.

Informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €900 en €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €300 t/m €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Middenbeemster is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen komen uit tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €250 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Middenbeemster.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Adviezen over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de ambiance van huizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen schommelen tussen de €610 en €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Middenbeemster: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €390 – €900. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €55,00 – €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Middenbeemster: heel simpel zelf op te hangen.
 • Te koop in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht onkosten van €110 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op prijzen van €47,5 tot €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Middenbeemster: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals hout, PVC, stof, bamboe, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €65 tot zo’n €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Middenbeemster op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten vanaf €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Middenbeemster bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Te monteren op: schuifraam, tuimelraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse factoren: het type model, het materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. Hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Middenbeemster in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€355 – €1550
Screenstot 400 cm breed€290 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €145
Lamellen250 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Middenbeemster. Hieronder bieden wij informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Karwei, Praxis en FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Ook interessant: Husol, Deponti, Bece, Roma, Weinor, Toppoint en Schlappi, Swela, Sunway, Copaco, Milano, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Purmerend

Goedkope zonwering kopen in Middenbeemster? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met fabrikanten en bedrijven in Watergang, Noordbeemster en Wijdewormer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Middenbeemster?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €210 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je om en nabij de €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Alternatieve soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de afmetingen, soort bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Middenbeemster?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Middenbeemster. In die situaties komt een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het zonnescherm degelijk ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1462

Plaats een reactie