Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordbeemster vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Noordbeemster? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit immens veel diverse systemen. Op dit platform vind je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien check je gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Noordbeemster en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-noordbeemster

Zonnescherm laten plaatsen in Noordbeemster

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordbeemster via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel bedrijven uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Noordbeemster en regio. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De vakman hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Noordbeemster

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Noordbeemster werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 t/m €2800. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest handige keuzes.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven variëren tussen de €900 tot wel €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen komen uit tussen de €475 tot wel €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Noordbeemster is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties schommelen tussen de €270 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Noordbeemster.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €600 tot wel €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Noordbeemster: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten liggen zo tussen de €380 tot €825. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €57,50 en €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordbeemster: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijzen van €105 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijzen van €57,5 oplopend tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Noordbeemster: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld PVC, hout, aluminium, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met prijsindicaties van €82,5 tot zo’n €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, kunststof, bamboe, pvc, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Noordbeemster met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij zo’n €430 en lopen op tot €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Noordbeemster zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Breed inzetbaar: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei thema’s: het soort model, de materiaaltypes, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Noordbeemster in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1600
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €160
Lamellen150 x 100 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Noordbeemster. In het schema hieronder verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis en FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Bece, Roma, Deponti en Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Sunway, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Purmerend

Goedkope zonwering kopen in Noordbeemster? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en verkopers in Wijdewormer, Westbeemster en Zuidoostbeemster.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, prints en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Noordbeemster?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €210 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €770). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het model, de maximale breedte, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Noordbeemster?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Noordbeemster. In die situaties komt een capabele monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de professional het zonnescherm juist vastzetten. Op die manier ben je zeker van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1463

Plaats een reactie