Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidoostbeemster vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Zuidoostbeemster? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Meestal behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende modellen. Via onze site check je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Zuidoostbeemster (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-zuidoostbeemster

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidoostbeemster

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidoostbeemster middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie goed gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zuidoostbeemster en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De montage-specialist monteert het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zuidoostbeemster

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zuidoostbeemster werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse modellen zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot zo’n €2525. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest handige producten.

Informatie over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €800 t/m €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven bedragen tussen de €400 tot zo’n €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Zuidoostbeemster is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 en €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Zuidoostbeemster.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven bedragen tussen de €650 t/m €1650.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zuidoostbeemster: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €300 – €975. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in tientallen dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, transparante, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €60,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidoostbeemster: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met tarieven van €90 oplopend tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €47,5 tot zo’n €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Zuidoostbeemster: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel vormen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, PVC, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met kosten van €70 oplopend tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals hout, aluminium, pvc, kunststof, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidoostbeemster voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuidoostbeemster bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij circa €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, valraam, vast raam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van diverse factoren: het soort systeem, type materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zuidoostbeemster in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2350
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €360
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zuidoostbeemster. In het volgende blokje verstrekken we details over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece, Roma, Deponti & Milano, Copaco, Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Purmerend

Goedkope zonwering kopen in Zuidoostbeemster? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Ilpendam, Middenbeemster en Watergang.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zuidoostbeemster?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De standaard tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €280 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €765). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €130 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleur en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Zuidoostbeemster?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Zuidoostbeemster. In dat geval komt in deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het systeem vakkundig installeren. Met deze klusservice geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1461

Plaats een reactie