Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broekland vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Broekland? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €62,50. Professionele buitenzonwering als een screen werkt erg goed om je woning koel te houden. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal doorzoek je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Broekland en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-broekland

Zonnescherm laten plaatsen in Broekland

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Broekland door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het geheel volgens de documentatie aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest nieuwe optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Broekland en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist monteert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals besproken. Test of het product goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Broekland

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Broekland is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2675. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest verkochte oplossingen.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Advies: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €875 t/m €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen liggen zo tussen de €450 tot wel €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Broekland is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen bedragen tussen de €325 – €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Broekland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van gebouwen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €610 – €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Broekland: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €380 tot €950. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €65,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broekland: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en rustieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €47,5 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Broekland: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals o.a. stof, kunststof, PVC, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een prijskaartje van €80 tot wel €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, hout, pvc, stof. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij circa €65 en lopen op tot €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Broekland voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij om en nabij de €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Broekland zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, voorzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: het model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Broekland in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€290 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €175
Lamellen250 x 150 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Broekland. In de tabel hieronder vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma & Bol.com, Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Roma & Sunway, Swela, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Raalte

Goedkope zonwering kopen in Broekland? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website kom je ook in contact met fabrikanten en showrooms in Oosterwolde, Heeten en Luttenberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Broekland?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €205 per kozijn. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €795). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 per raam). De totale prijzen hangen af van: het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Broekland?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Broekland. Hierbij komt een ervaren professional die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de professional het model fatsoenlijk ophangen. Met deze klusservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8107

Plaats een reactie