Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterwolde vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oosterwolde? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal doorzoek je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop bieden we de geschatte kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Oosterwolde (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-oosterwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterwolde

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterwolde door een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm volgens de documentatie vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oosterwolde en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional levert het knikarmscherm of de shutters zoals besproken. Ga altijd na of het product goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oosterwolde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oosterwolde is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige producten zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2900. In het stukje hierna beoordelen we de meest moderne modellen.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties liggen tussen de €800 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven liggen tussen de €375 tot zo’n €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Oosterwolde is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven komen uit tussen de €275 tot zo’n €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven schommelen tussen de €270 – €1375 voor rolluiken bestellen in Oosterwolde.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van huizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen bedragen tussen de €650 tot wel €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Oosterwolde: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €340 tot €875. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in veel soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €55,00 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterwolde: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een luxe en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een prijskaartje van €90 tot wel €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een tarief van €47,5 tot wel €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oosterwolde: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, kunststof, hout, bamboe, PVC. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op tarieven van €80 oplopend tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van pvc, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterwolde op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten vanaf €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oosterwolde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten vanaf €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: de productcategorie, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de volgende tabel tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oosterwolde in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €145
Lamellen250 x 150 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oosterwolde. In het volgende schema tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis, Gamma en Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Weinor, Roma, Husol, Novoferm en Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in regio van Oldebroek

Goedkope zonwering kopen in Oosterwolde? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en winkels in Wezep, Luttenberg en Hattemerbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We delen nu de meest populaire soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Oosterwolde?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De huidige prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €265 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €830). Betaalbare producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, prints en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Oosterwolde?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Oosterwolde. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale installateur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hierna zal de monteur het model op de juiste manier monteren. Op die manier geniet je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8097

Plaats een reactie