Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hulsel vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Hulsel? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse modellen. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens geven we de huidige tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Hulsel en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hulsel

Zonnescherm laten plaatsen in Hulsel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hulsel via een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en praktische keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hulsel en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De installateur plaatst het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het volgens de handleiding is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hulsel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hulsel is het meest geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele opties zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 – €2525. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest praktische systemen.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Advies: het systeem kan kapot waaien bij wind. De onkosten liggen zo tussen de €925 tot zo’n €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €400 – €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Hulsel is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €275 – €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven komen uit tussen de €300 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Hulsel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €640 t/m €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Hulsel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €320 – €900. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €55,00 – €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hulsel: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €115 oplopend tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €47,5 tot wel €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Hulsel: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bijv. stof, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op onkosten van €85 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van aluminium, kunststof, hout, stof, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hulsel professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hulsel zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het soort product, het materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hulsel in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€825 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €175
Lamellen100 x 250 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €310
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hulsel. In de volgende tabel delen we uitleg over de populairste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Zie ook: Bece, Roma, Toppoint, Deponti, Weinor, Novoferm & Copaco, Swela, Sunway, Milano, Schlappi, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Reusel-De Mierden

Goedkope zonwering kopen in Hulsel? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Oost West en Middelbeers, s Gravenmoer en Lage Mierde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering is afhankelijk van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hulsel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte kosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €265 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: het model, de grootte van het systeem, soort bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hulsel?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Hulsel. In die situaties komt een gespecialiseerde expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur het product op de goede manier bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5096

Plaats een reactie