Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Reusel-De Mierden vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Reusel-De Mierden? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel diverse oplossing. Op dit platform geven we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop verstrekken we de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Reusel-De Mierden en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-reusel-de-mierden

Zonnescherm laten plaatsen in Reusel-De Mierden

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Reusel-De Mierden via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Reusel-De Mierden en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of het netjes is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Reusel-De Mierden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Reusel-De Mierden is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel materialen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 tot wel €2600. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten variëren tussen de €800 tot zo’n €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten bedragen tussen de €400 tot €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Reusel-De Mierden is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 tot zo’n €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen schommelen tussen de €330 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Reusel-De Mierden.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Korte info over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen tussen de €750 – €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Reusel-De Mierden: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €380 tot €900. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Reusel-De Mierden: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijzen van €110 tot wel €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een prijskaartje van €60 tot wel €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Reusel-De Mierden: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Leveranciers bieden diverse modellen en materialen als bijvoorbeeld stof, bamboe, PVC, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijs van €70 tot +/- €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, stof, aluminium, hout, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij circa €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Reusel-De Mierden op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij zo’n €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Reusel-De Mierden zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende onderdelen: het artikel, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het schema hierna bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Reusel-De Mierden in maart 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2350
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€380 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €145
Lamellen200 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €200
Plisségordijnen100 breed€115 – €350
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Reusel-De Mierden. In het volgende blokje vergelijk je informatie over de meest bekende merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, IKEA en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Bece, Roma, Deponti, Novoferm & Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway, Swela, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Reusel-De Mierden

Goedkope zonwering kopen in Reusel-De Mierden? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bespreken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en shops in Valkenswaard, Eersel en Veldhoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Reusel-De Mierden?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Buitenscreens €220 per kozijn. In het geval van een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €780). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, dessins en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Reusel-De Mierden?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Reusel-De Mierden. Hierbij komt een capabele montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product volgens de documentatie bevestigen. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 5540, 5541Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie