Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elst vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Elst? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is geschikt tegen hevige zon. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit tientallen diverse toepassingen. Via deze website vind je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Elst en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-elst

Zonnescherm laten plaatsen in Elst

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Elst middels een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles degelijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Elst en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De vakman hangt de screens of de lamellen zoals besproken. Test of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Elst

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Elst is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse toepassingen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende vormen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €425 tot wel €2875. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest moderne oplossingen.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €800 en €2025.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €475 t/m €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Elst komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen komen uit tussen de €400 – €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven komen uit tussen de €370 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Elst.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het huis. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen tussen de €710 tot €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Elst: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen tussen de €360 en €825. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €65,00 tot €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elst: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een prijs van €100 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijsindicaties van €52,5 tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Elst: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen vormen en materialen zoals stof, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op tarieven van €80 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, aluminium, pvc, stof. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Elst met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €440 en kunnen oplopen tot €890.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Elst geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse aspecten: het type systeem, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende schema bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Elst in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen200 x 200 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€115 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Elst. In het volgende blokje vind je een toelichting op de grootste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Roma, Bece, Toppoint, Weinor & Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Rhenen

Goedkope zonwering kopen in Elst? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna delen we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en shops in Hoevelaken, Doorn en Garderen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, designs en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Elst?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €210 per raampartij. Kies je voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een basis rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €755). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Elst?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Elst. In dat geval komt in lokale montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem degelijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3921, 3922

Plaats een reactie