Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ridderkerk vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Ridderkerk? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest effectief om zonnestralen te weren. Eveneens win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende systemen. Op dit platform geven we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Ridderkerk en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-ridderkerk

Zonnescherm laten plaatsen in Ridderkerk

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ridderkerk via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Ridderkerk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het terrasscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Check of alles juist is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Ridderkerk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ridderkerk is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot €2650. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest geziene keuzes.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan vies worden door regen. De kosten bedragen tussen de €825 tot wel €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €325 tot zo’n €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Ridderkerk komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen bedragen tussen de €300 – €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven schommelen tussen de €320 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Ridderkerk.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Het comfort van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de sfeer van woningen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten liggen tussen de €600 tot €1825.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Ridderkerk: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €360 tot €800. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos aan te brengen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €50,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ridderkerk: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een exclusieve en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een kostenplaatje van €90 tot wel €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een tarief van €60 tot wel €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Ridderkerk: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen als bijv. stof, PVC, bamboe, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot wel €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, stof, kunststof, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Ridderkerk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ridderkerk zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 25 februari 2024 zijn afhankelijk van velerlei opties: het type systeem, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het schema hieronder delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ridderkerk in februari 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€260 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €165
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ridderkerk. Hieronder bespreken we een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis & Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Roma, Bece, Toppoint, Novoferm, Husol, Deponti en Milano, Swela, Dickson, Copaco, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Ridderkerk

Goedkope zonwering kopen in Ridderkerk? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bieden wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en verkooppunten in Barendrecht, Alblasserdam en Krimpen aan den IJssel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering heeft te maken met: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Ridderkerk?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte investeringen bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €625. Zonnescreens €285 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je om en nabij de €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Budget opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raam). De totale kosten hangen af van: het model, de afmetingen, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Ridderkerk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Ridderkerk. Dan komt er een lokale monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de zonwering vakkundig installeren. Met deze klusservice profiteer je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989

Plaats een reactie