Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pernis Rotterdam vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Pernis Rotterdam? Zonwering is er voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €75,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Ook realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende producten. Op dit platform bieden we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook verstrekken we een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Pernis Rotterdam en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-pernis-rotterdam

Zonnescherm laten plaatsen in Pernis Rotterdam

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Pernis Rotterdam door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en leukste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Pernis Rotterdam en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur plaatst het zonneschermen of de plissés op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Pernis Rotterdam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Pernis Rotterdam is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 tot €2625. In het volgende gedeelte bespreken we de meest geziene modellen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen schommelen tussen de €875 tot wel €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten bedragen tussen de €300 – €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Pernis Rotterdam is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten komen uit tussen de €225 en €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven schommelen tussen de €320 en €1450 voor rolluiken bestellen in Pernis Rotterdam.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties bedragen tussen de €620 tot zo’n €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Pernis Rotterdam: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €330 – €825. In het stukje hieronder bespreken we de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €47,50 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Pernis Rotterdam: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en huiselijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijzen van €90 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €57,5 tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Pernis Rotterdam: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen zoals bijv. stof, aluminium, PVC, hout, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan kosten van €85 tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van bamboe, hout, kunststof, stof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Pernis Rotterdam met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Pernis Rotterdam bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, inzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €550.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal opties: de productcategorie, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het volgende blokje bespreken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Pernis Rotterdam in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2000
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €150
Lamellen150 x 100 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Pernis Rotterdam. In het schema hieronder bekijk je een toelichting op de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hubo, Gamma en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Roma, Husol, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor en Lumenguard, Milano, Schlappi, Sunway, Dickson, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Rotterdam

Goedkope zonwering kopen in Pernis Rotterdam? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel vind je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Poortugaal, Vondelingenplaat en Rozenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Pernis Rotterdam?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €245 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €815). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleur en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Pernis Rotterdam?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Pernis Rotterdam. Hierbij komt een deskundige monteur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de vakman het systeem vakkundig bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3195

Plaats een reactie