Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vondelingenplaat vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Vondelingenplaat? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Het is er al vanaf €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit de wereld aan afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Vondelingenplaat en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-vondelingenplaat

Zonnescherm laten plaatsen in Vondelingenplaat

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Vondelingenplaat door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en handigste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Vondelingenplaat en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur plaatst het zonneschermen of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Vondelingenplaat

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Vondelingenplaat wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei materialen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot zo’n €2925. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest moderne keuzes.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven in de tuin. Let op: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven bedragen tussen de €350 en €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Vondelingenplaat is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €275 tot €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Vondelingenplaat.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het huis. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €620 – €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Vondelingenplaat: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen variëren tussen de €330 tot €900. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €60,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Vondelingenplaat: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijzen van €95 oplopend tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op onkosten van €47,5 oplopend tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Vondelingenplaat: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen als o.a. stof, hout, kunststof, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €67,5 tot €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van kunststof, aluminium, hout, bamboe, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €70 en lopen op tot €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vondelingenplaat inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij circa €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vondelingenplaat zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Breed inzetbaar: draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei thema’s: het model, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het volgende blokje vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vondelingenplaat in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€270 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €145
Lamellen200 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vondelingenplaat. Hierna vind je een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo en FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor & Schlappi, Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Swela.

Zonwering experts in regio van Rotterdam

Goedkope zonwering kopen in Vondelingenplaat? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vergelijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met montagebedrijven en verkopers in Rozenburg, Botlek Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in veel kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vondelingenplaat?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De actuele onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Buitenscreens €210 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €755). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €135 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), bediening, type materiaal, kleuren en prints en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Vondelingenplaat?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Vondelingenplaat. In dat geval komt in ervaren expert die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner het model goed aanbrengen. Zo geniet je altijd van optimale zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3195, 3196

Plaats een reactie