Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Burgerbrug vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Burgerbrug? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Burgerbrug en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-burgerbrug

Zonnescherm laten plaatsen in Burgerbrug

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Burgerbrug via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel juist vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Burgerbrug en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De professional monteert het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Burgerbrug

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Burgerbrug is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige systemen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 tot zo’n €2700. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de beste systemen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €850 – €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen schommelen tussen de €300 – €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Burgerbrug is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties liggen zo tussen de €275 en €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen liggen tussen de €310 en €1250 voor rolluiken bestellen in Burgerbrug.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het huis. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €660 – €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Burgerbrug: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten komen uit tussen de €390 – €850. Bijgaand lees je informatie over de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €52,50 tot €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Burgerbrug: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een warme en rustieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €95 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op kosten van €60 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Burgerbrug: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse systemen en materialen als bijvoorbeeld PVC, bamboe, stof, aluminium, hout. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een tarief van €80 tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van aluminium, hout, stof, kunststof, pvc. Geschikt voor grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Burgerbrug voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten vanaf €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Burgerbrug zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €500.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: het soort product, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Burgerbrug in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €175
Lamellen200 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Burgerbrug. In de volgende tabel vind je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA en Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Deponti, Bece, Roma, Novoferm en Dickson, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Schagen

Goedkope zonwering kopen in Burgerbrug? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook leveranciers en winkels in Schagerbrug, Petten en Sint Maartensbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie hangt af van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in diverse kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Burgerbrug?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €255 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een instap-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €830). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Burgerbrug?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Burgerbrug. Hierbij komt een gediplomeerde vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hierna zal de montagepartner de zonwering vakkundig bevestigen. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1754

Plaats een reactie