Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schagen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Schagen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest effectief om je woning koel te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke producten. Op dit platform bieden we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast vind je een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Schagen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-schagen

Zonnescherm laten plaatsen in Schagen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Schagen via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm fatsoenlijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest nieuwe manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schagen en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de specialisten. De montage-specialist installeert het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Schagen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Schagen is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige modellen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2825. In het volgende gedeelte behandelen we de meest populaire toepassingen.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten liggen zo tussen de €800 en €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €425 tot zo’n €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Schagen is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €200 tot €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €310 – €1475 voor rolluiken bestellen in Schagen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen variëren tussen de €670 tot €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Schagen: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen tussen de €380 tot €875. In de box hieronder beoordelen we de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €57,50 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schagen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een knusse en huiselijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie tarieven van €90 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een tarief van €57,5 tot wel €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Schagen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen zoals kunststof, stof, PVC, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met kosten van €80 tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. kunststof, stof, bamboe, pvc, aluminium. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Schagen voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij circa €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schagen zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: het model, het soort materiaal, de afmetingen en afwerking plus bediening. In het schema hierna bieden wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schagen in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2050
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €170
Lamellen250 x 150 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €260
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Schagen. In het schema hierna delen we een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Karwei, Hubo en Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Novoferm, Weinor, Husol, Bece, Toppoint & Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Schagen

Goedkope zonwering kopen in Schagen? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder bespreken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook montagebedrijven en verkopers in Hollands Kroon, Opmeer en Medemblik.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest praktische zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, modellen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Schagen?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een basis rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €815). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €100 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Schagen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Schagen. Er komt dan een lokale professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het product op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt prima, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1740, 1741, 1742Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie