Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sittard-Geleen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Sittard-Geleen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens vind je een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Sittard-Geleen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-sittard-geleen

Zonnescherm laten plaatsen in Sittard-Geleen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sittard-Geleen via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sittard-Geleen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De installateur hangt de screens of de lamellen zoals besproken. Check of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Sittard-Geleen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sittard-Geleen werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €275 en €2700. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene producten.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Let op: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen bedragen tussen de €825 en €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven variëren tussen de €400 – €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Sittard-Geleen is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten schommelen tussen de €225 tot wel €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €370 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Sittard-Geleen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen schommelen tussen de €630 – €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Sittard-Geleen: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €340 – €850. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest populaire opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, transparante en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €62,50 – €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sittard-Geleen: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en unieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €90 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €50 tot +/- €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Sittard-Geleen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. In het assortiment zitten diverse vormen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, stof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met tarieven van €80 tot wel €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. aluminium, bamboe, hout, kunststof, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Sittard-Geleen inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij om en nabij de €460 en kunnen oplopen tot €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sittard-Geleen geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei opties: het artikel, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sittard-Geleen in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1250
Screenstot 4 meter breed€275 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €310
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Sittard-Geleen. In het volgende schema bespreken we details over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma en Bol.com, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint, Roma & Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in regio van Sittard-Geleen

Goedkope zonwering kopen in Sittard-Geleen? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook montagepartners en showrooms in Stein, Leudal en Roerdalen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Sittard-Geleen?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijzen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €280 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €765). Overige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €105 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleur en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Sittard-Geleen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Sittard-Geleen. Er komt dan een gespecialiseerde vakman die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het model op de goede manier installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6153Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie