Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Breskens vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Breskens? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €80,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon en warmte te weren. Ook biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit geweldig veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Breskens en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-breskens

Zonnescherm laten plaatsen in Breskens

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Breskens door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie degelijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Breskens en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De specialist levert het zonneschermen of de duettes op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Breskens

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Breskens is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse opties zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €250 tot wel €2900. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest populaire keuzes.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De onkosten variëren tussen de €825 – €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Breskens is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties komen uit tussen de €200 – €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Meer informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Breskens.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van de woning. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 tot €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Breskens: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €390 tot €800. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €62,50 – €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Breskens: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op kosten van €115 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met kosten van €55 oplopend tot €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Breskens: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. bamboe, kunststof, PVC, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met kosten van €82,5 tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, hout, aluminium, bamboe, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij zo’n €60 en kunnen oplopen tot €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Breskens in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten vanaf €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Breskens bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei factoren: de productcategorie, de materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsopties. In de volgende tabel vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Breskens in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €950
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €160
Lamellen250 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Breskens. In de volgende tabel tref je informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA, Praxis & FonQ, Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Roma, Bece, Deponti, Toppoint en Lumenguard, Dickson, Milano, Sunway, Copaco, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Sluis

Goedkope zonwering kopen in Breskens? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bieden wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Oostburg, Hoofdplaat en Groede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest ideale zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, dessins en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Breskens?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Screens €260 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €795). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 per raampartij). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Breskens?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Breskens. Hierbij komt een capabele installateur die ieder raam opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem juist monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4503, 4510, 4511

Plaats een reactie