Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lierop vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Lierop? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is praktisch tegen hevige zon. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan tientallen verschillende toepassingen. Op dit platform check je een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Lierop en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-lierop

Zonnescherm laten plaatsen in Lierop

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lierop door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste wijze opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Lierop en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf levert de screens of de shutters op de gewenste manier. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Lierop

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Lierop werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele systemen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 t/m €2575. In het stukje hierna lees je informatie over de beste oplossingen.

Effecten van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Disclaimer: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten variëren tussen de €875 en €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Lierop komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte kosten komen uit tussen de €225 t/m €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen schommelen tussen de €310 en €1225 voor rolluiken bestellen in Lierop.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen liggen tussen de €730 – €1850.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Lierop: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen bedragen tussen de €370 – €975. Bijgaand beoordelen we de veelbesproken types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lierop: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een luxe en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie onkosten van €110 oplopend tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijzen van €62,5 tot €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Lierop: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen zoals bijv. kunststof, hout, aluminium, stof, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met kosten van €67,5 tot zo’n €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals stof, kunststof, hout, aluminium, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €60 en lopen op tot €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lierop professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij gemiddeld €460 en kunnen oplopen tot €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Lierop zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hordeur, rolhor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: de productcategorie, het materiaal, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lierop in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €155
Lamellen200 x 180 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Lierop. In de volgende tabel bespreken we uitleg over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei en Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Toppoint, Husol, Novoferm, Weinor & Copaco, Sunway, Swela, Milano, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Someren

Goedkope zonwering kopen in Lierop? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bieden wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook montagepartners en shops in Leende, Ommel en Geldrop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in veel kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Lierop?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €280 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €770). Overige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale lengte, soort bediening, het materiaal, kleuren en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Lierop?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Lierop. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5715

Plaats een reactie