Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leende vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Leende? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een markies is ideaal tegen hevige zon. Ook creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn ontzettend veel diverse toepassingen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Leende en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-leende

Zonnescherm laten plaatsen in Leende

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Leende door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem juist vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel experts uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Leende en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of de jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Leende

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Leende is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige opties zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 t/m €2800. In het stukje hierna bespreken we de meest moderne keuzes.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: dit model kan vies worden door regen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €925 tot €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven schommelen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Leende is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen komen uit tussen de €200 – €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen liggen tussen de €370 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Leende.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten variëren tussen de €670 t/m €1650.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Leende: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten bedragen tussen de €330 en €800. In het bijgaande stukje behandelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €65,00 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leende: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te koop in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en brocante ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht onkosten van €100 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €52,5 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Leende: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, kunststof, hout, PVC, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan kosten van €67,5 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, stof, bamboe, kunststof, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Leende inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Leende bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei thema’s: het soort systeem, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de volgende tabel bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leende in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1500
Screenstot 400 cm breed€250 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €165
Lamellen150 x 100 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Leende. In het schema hierna vind je een overzicht met de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo en Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Husol, Toppoint, Roma, Deponti, Weinor en Sunway, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Heeze-Leende

Goedkope zonwering kopen in Leende? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder verstrekken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website check je ook fabrikanten en shops in Westerhoven, Geldrop en Luyksgestel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Leende?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €230 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de grootte van het systeem, bediening, type materiaal, prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Leende?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Leende. Dan komt er een lokale expert die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het zonnescherm op de goede manier installeren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van optimale zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5595

Plaats een reactie