Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Punthorst vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Punthorst? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse modellen. Via onze site verstrekken we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast vind je de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Punthorst (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-punthorst

Zonnescherm laten plaatsen in Punthorst

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Punthorst via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Punthorst en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De installateur levert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Punthorst

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Punthorst is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot wel €2725. In het volgende gedeelte bespreken we de meest populaire systemen.

Informatie over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Tip: dit model kan kapot waaien bij wind. De tarieven bedragen tussen de €925 tot €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen zo tussen de €300 tot wel €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Punthorst is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €200 tot wel €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Offerte voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 en €1275 voor rolluiken bestellen in Punthorst.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 tot wel €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Punthorst: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €300 en €975. In het bijgaande stukje beoordelen we de veelbesproken types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €65,00 en €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Punthorst: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een prijskaartje van €90 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €60 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Punthorst: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld bamboe, PVC, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met kosten van €72,5 tot wel €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals bamboe, aluminium, pvc, kunststof, hout. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Punthorst op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten vanaf €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Punthorst zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten vanaf €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het model, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Punthorst in juni 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €150
Lamellen100 x 50 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Punthorst. In het schema hierna tref je informatie over de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo & FonQ, Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Husol, Toppoint, Bece, Deponti en Copaco, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Dickson, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Staphorst

Goedkope zonwering kopen in Punthorst? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel delen we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal kom je ook in contact met installateurs en verkooppunten in Drogteropslagen, Vilsteren en Balkbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, dessins en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Punthorst?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €215 per raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Budget binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €120 op basis van 1 raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Punthorst?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Punthorst. In dat geval komt in deskundige monteur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner het model fatsoenlijk ophangen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7715

Plaats een reactie