Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drogteropslagen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Drogteropslagen? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke modellen. Via deze website kan je aan de slag met een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast check je een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Drogteropslagen en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-drogteropslagen

Zonnescherm laten plaatsen in Drogteropslagen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Drogteropslagen middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Drogteropslagen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De installateur installeert de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Drogteropslagen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Drogteropslagen wordt gebruikt om warmte in huis tegen te gaan. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 – €2900. In onderstaande alinea delen we veel info over de beste systemen.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen schommelen tussen de €900 tot €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €450 – €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Zeer windbestendig.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Drogteropslagen is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waar kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 – €1275 voor rolluiken bestellen in Drogteropslagen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het comfort van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen liggen tussen de €650 t/m €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Drogteropslagen: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen komen uit tussen de €370 tot €875. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €62,50 – €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drogteropslagen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijzen van €100 tot wel €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie prijsindicaties van €47,5 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Drogteropslagen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen als bamboe, aluminium, stof, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijskaartje van €75 oplopend tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals kunststof, aluminium, bamboe, pvc, stof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Drogteropslagen voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij gemiddeld €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Drogteropslagen bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende factoren: het type model, het gewenste materiaal, de afmeting en de bediening. Hieronder vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Drogteropslagen in september 2022.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€850 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€255 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €155
Lamellen250 x 150 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €210
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Drogteropslagen. In het schema hieronder verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Toppoint, Bece, Weinor, Deponti, Husol, Novoferm en Milano, Lumenguard, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van De Wolden

Goedkope zonwering kopen in Drogteropslagen? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna verstrekken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook montagepartners en shops in Bruchterveld, Balkbrug en Brucht.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zonneklaar ZonweringLinderflier 747681 ZMVroomshoop
Ramen Deuren Gevels Aluvo Nieuwleusen BVRollecate 117711 GGNieuwleusen
Brinkman ZonweringenDen Hulst 1027711 GSNieuwleusen
Praxis Marsman VroomshoopAmerikalaan 17681 NBVroomshoop
Codasol ZonweringenVondelstraat 377671 ZGVriezenveen
Overzicht met zonwering leveranciers in De Wolden (september 2022).

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Drogteropslagen?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €240 op basis van één kozijn. In het geval van een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €800). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Drogteropslagen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Drogteropslagen. In dat geval komt in ervaren vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model juist monteren. Op die manier geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7705

Plaats een reactie